Permanente Make Up

Wat is Permanente Make Up (PMU)

Permanente make up (PMU) wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht. Andere mogelijkheden van permanente make up zijn: eyeliners, lipliners, fulllips, rouge. Ook kunnen littekens en de gevolgen van vitiligo in huidtinten worden gecamoufleerd. Na een borstamputatie is met deze techniek een tepelhof na te bootsen. PMU-behandelingen worden meestal niet vergoed door de zorgverzekeraars.

Permanente make up blijft voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid

Wat is microblading

Microblading is de nieuwste techniek op het gebied van permanent make up. Met microbladig kunnen we perfecte natuurlijke wenkbrauwen creëren. We tekenen elk haartje individueel met een microblading blade en kiezen de juiste kleur pigment als uw natuurlijke wenkbrauwen zodat u het meest natuurlijke resultaat krijgt.

Voor het meest natuurlijke resultaat

Verschil met tatoeëren

Permanente make up lijkt op tatoeëren. Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid, door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

De pigmentatie zal na 1 tot 4 jaar vervagen

De behandeling

De permanente make up behandeling omvat meestal 2 tot 3 behandelingen. Van tevoren wordt ingegaan op de persoonlijke wensen, de vorm en de kleur van het pigment. De aan te brengen correctie wordt vaak eerst op de huid getekend. Bevalt het ‘ontwerp’ dan blijft de tekening staan en wordt het pigment in de huid gebracht.

Meestal is de pigmentatie iets donkerder dan gewenst. Vier dagen na de pigmentatie zal die lichter worden, doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Dit kan gepaard gaan met kleine korstjes/schilfers. Na deze afstoting ziet de pigmentatie er weer iets te licht uit. Na minimaal 4 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog correcties aangebracht worden in vorm en kleur.

Hetzelfde gebeurt bij een derde behandeling na ongeveer weer 4 weken. Meestal is het resultaat na de derde nabehandeling goed en blijft het 1 tot 4 jaar aanwezig.

Er zitten minimaal 4 weken tussen elke behandeling omdat dan de opperhuid weer helemaal vernieuwd is, dit duurt namelijk ongeveer 28 dagen. Bij oudere mensen duurt dit ongeveer 5 tot 6 weken. Bij een nabehandeling moet daarmee rekening worden gehouden.

Een PMU behandeling bestaat meestal uit 2 tot 3 behandelingen

Chat openen
Hallo,
Welkom bij Ashtar's Beauty.
Als je vragen hebt dan hoor ik het graag. Ik zal je zo spoedig mogelijk antwoord geven.
Als je een afspraak wilt maken ga dan naar;
http://www.ashtarsbeauty.nl/boeking